Ari Gabel: Self Portraits

De jonge Amerikaan Ari Gabel (Columbus, Ohio) noemt zichzelf ‘een chroniqueur van de verdwijnende verhalen en vergezichten van het Amerikaanse landschap’. Hij fotografeert nog overwegend analoog omdat het volgens hem een persoonlijke band met zijn subject creëert. Gabel studeerde aan …

De jonge Amerikaan Ari Gabel (Columbus, Ohio) noemt zichzelf ‘een chroniqueur van de verdwijnende verhalen en vergezichten van het Amerikaanse landschap’. Hij fotografeert nog overwegend analoog omdat het volgens hem een persoonlijke band met zijn subject creëert. Gabel studeerde aan de Ringling College of Art and Design in Florida. Zijn meest recente serie, Tired of being Tired gaat over zijn liefde voor Mississippi Delta Blues en de behoefte om de cultuur waaruit deze muziek voortkomt te begrijpen.

In dit beeldblog wil ik graag zijn zelfportretten uit 2011 laten zien. Gabel plaatst zich als een geest in alledaagse situaties, onzichtbaar voor de mensen om hem heen. Doordat hij geen enkele emotie uit, lijkt het alsof hetzelfde beeld steeds achteraf in de foto is gemonteerd. Het is zeer krachtig werk, zeker voor een beginnende fotograaf. Hij is duidelijk zoekende naar een eigen signatuur in zijn werk. Deze portretten lijken dat proces te becommentariëren.

Fotografie - Ari Gabel: Self Portraits
Fotografie - Ari Gabel: Self Portraits
Fotografie - Ari Gabel: Self Portraits
Fotografie - Ari Gabel: Self Portraits

http://www.arigabel.com/
agabel@c.ringling.edu

Door: Erik Schilp

Geef je reactie

Reacties