+

Auto’s en films

Als autoliefhebber hoef je eigenlijk de straat niet meer op, op televisie en in films komen de meest bijzondere modellen voorbij. Soms staan auto’s centraal of spelen ze zelf een bijzondere rol, zoals mijn favoriet KITT in Knight Rider. De …

Als autoliefhebber hoef je eigenlijk de straat niet meer op, op televisie en in films komen de meest bijzondere modellen voorbij. Soms staan auto’s centraal of spelen ze zelf een bijzondere rol, zoals mijn favoriet KITT in Knight Rider. De Spaanse ontwerper Jesús Prudencio is zo’n liefhebber van auto’s en films. Zijn passie zet hij om in alternatieve filmposters waarin de auto centraal staat.

Sommige auto’s op zijn posters zijn iconen, zoals de Delorean uit Back to the Future en de Cadillac die in Ghostbusters bijdroeg aan de bijzondere wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Ook de mini van Mr. Bean is een icoon, al had de driewieler die Bean in meerdere afleveringen een hak zet ook een plaats verdiend.

Wie wil kan er ook wat van opsteken. Ik wist bijvoorbeeld niet dat de scène in Pulp Fiction waarin iemand per ongeluk wordt neergeschoten op de achterbank zich afspeelt in een Chevrolet Nova uit 1974. Ik vermoed dat Jesús de films wel een flink aantal keren heeft moeten bekijken, want de auto’s zijn met veel detail getekend.

Door: Pepijn Reeser

Geef je reactie

Reacties