+Design Bloemenbom

Bloemenbom

Tuinieren zit mij in het bloed. Zodra het voorjaar begint, voel ik de drang om te zaaien en te poten. Het is waarschijnlijk genetisch: mijn grootouders eten een groot deel van het jaar uit eigen tuin, mijn moeder heeft een …

Tuinieren zit mij in het bloed. Zodra het voorjaar begint, voel ik de drang om te zaaien en te poten. Het is waarschijnlijk genetisch: mijn grootouders eten een groot deel van het jaar uit eigen tuin, mijn moeder heeft een hof vol bloemen. En ik? Bij gebrek aan tuin moet ik het doen met wat bloembakken en een paar potjes met verse kruiden.

Dat ik niet het enige stadskind ben met behoefte aan tuinieren, blijkt wel uit de experimenten met stadstuinen die de laatste jaren overal in Nederland plaatsvinden. Guerrilla-gardeners leggen stiekem tuinen aan, daken veranderen in roofgardens.

Voor wie dat nog altijd te georganiseerd is, ontwierp de Amerikaan Tony Minh Nguyen de groene handgranaat. Deze Flower Grenades zijn inmiddels in Engeland te bestellen, voor 12 pond per 3 stuks. Wie ze gooit heeft drie weken later boterbloemen en papavers op de plek van inslag: ideaal voor wie de lente met een knal wil vieren.

Door: Pepijn Reeser

Geef je reactie

Reacties