+

De brillen van de sterren

Sommige beroemdheden zijn zo herkenbaar aan een accessoire, kledingstijl of object dat je meteen aan hen denkt als je het voorwerp ziet, ook zonder de celebrity erbij. Dat bewijst de Italiaanse vormgever Federico Mauro, die als experiment de brillen van …

Sommige beroemdheden zijn zo herkenbaar aan een accessoire, kledingstijl of object dat je meteen aan hen denkt als je het voorwerp ziet, ook zonder de celebrity erbij. Dat bewijst de Italiaanse vormgever Federico Mauro, die als experiment de brillen van een aantal beroemdheden op een rijtje zette. Ook ik associeer de monturen die door John Lennon, Elvis Presley of Tom Cruise een icoon werden direct met hen, hoewel er natuurlijk miljoenen anderen zijn die een vergelijkbare bril op hun neus hebben.

Sommige brillen zijn van de hand van goede ontwerpers. Ik meen bijvoorbeeld enkele creaties van Moscot te herkennen. Andere zijn simpelweg bekend vanwege films en televisie. Daar zijn nog wel meer iconische monturen te vinden, bijvoorbeeld in Star Trek of andere sciencefiction. Ook in eigen land zijn voorbeelden te bedenken. Koningin Juliana droeg bijvoorbeeld nogal typische vlinderbrillen en ook Lee Towers, Jules Deelder en Edgar Davids zijn vast aan hun monturen te herkennen. Maar laten we eens beginnen met deze serie, herken jij ze allemaal?

Door: Pepijn Reeser

Geef je reactie

Reacties