+tip33-de-gulle-ekster

een beeldverhaal, tentoonstelling, online video en winkel

Beeldverhaal – De terugkeer van de wespendief De terugkeer van de wespendief is de eerste grote beeldroman van Nederlandse illustrator en animator Aimee de Jongh. Het toont het verhaal van een boekhandelaar die getuige is van een zelfmoord en een …

Beeldverhaal – De terugkeer van de wespendief

De terugkeer van de wespendief is de eerste grote beeldroman van Nederlandse illustrator en animator Aimee de Jongh. Het toont het verhaal van een boekhandelaar die getuige is van een zelfmoord en een jong meisje dat hem vervolgens ondersteunt. De Jongh tekende het boek met inkt, helemaal in zwart-wit. Mede hierdoor is het een meeslepend boek voor een lange winteravond. Bekijk De Jonghs schitterende korte film One Past Two om een idee te krijgen van de sfeer en stijl van haar werk.

Aimee de Jongh, De terugkeer van de wespendief.

 

Tentoonstelling – Design uit het land van de aardappeleters

In 2015 herdenkt een dertigtal instellingen in binnen- en buitenland dat het 125 jaar geleden is dat Vincent van Gogh stierf. Het Noordbrabants Museum doet dit met de tentoonstelling Design uit het land van de aardappeleters. In de expositie zie je design dat aansluit bij belangrijke thema’s uit het werk van Van Gogh, zoals het boerenland en de natuur. Met werk van Piet Hein Eek en Maarten Baas, maar ook van minder bekende designers.

Design uit het land van de aardappeleters, 24 januari – 26 april, Noordbrabants Museum.

 

Online video – PopTech

PopTech is een jaarlijkse conferentie over nieuwe ideeën en technologie in Camden (Maine, VS). Net als het veel grotere TED plaatsen ze de video’s van de conferentie gratis online. En omdat de line-up vaak verrassender en meer uitgesproken is dan die van TED, levert dat een rijk archief aan zeer interessante lezingen op. Luister bijvoorbeeld naar de activistische MoMA-designcurator Paola Antonelli of naar bioloog/antropoloog Helen Fischer over liefde.

PopTech PopCasts.

 

Winkel – Matter .of Material

De Amsterdamse Kerkstraat is een nieuwe aanwinst rijker: Matter .of Material. De basis voor de prettig ruim opgezette winkel vormt de collectie van Thomas Eyck. Deze succesvolle producent van hedendaags design werkt al jaren met ontwerpers als Christien Meidertsma, Scholten en Baijings en Studio Maarten Kolk & Guus Kusters, die je ook kent van De gulle ekster.

Lees ons uitgebreide verslag van Matter .of Material.

Geef je reactie

Reacties

Geef je reactie op “een beeldverhaal, tentoonstelling, online video en winkel”

Your email address will not be published.

*: Je moet dit veld invullen.