+

Een nieuwe lente, een nieuwe gin-tonic

Bijna een jaar geleden blogte ik hier op De gulle ekster over mijn favoriete drankje, de gin-tonic. Het voorjaar is weer begonnen en het is hoog tijd jullie weer even bij te praten over deze klassieker. Dit seizoen adviseren wij …

Bijna een jaar geleden blogte ik hier op De gulle ekster over mijn favoriete drankje, de gin-tonic. Het voorjaar is weer begonnen en het is hoog tijd jullie weer even bij te praten over deze klassieker. Dit seizoen adviseren wij twee mooie gins: Sipsmith London Dry Gin en van eigen bodem de geweldige VL92 Gin uit Vlaardingen.

Om met de laatste te beginnen: deze nieuwkomer, een initiatief van Leo Fontijne & Sietze Kalkwijk, draagt de naam van een historisch Vlaardings schip. Het meest verrassende element van deze gin is korianderblad. Om hiermee een lekkere gin-tonic te maken raden wij aan Fentimans Tonic te gebruiken en een paar schilletjes verse gember toe te voegen aan het geheel. Nog beter is om even het lege glas van te voren aan de binnenkant met deze schilletjes in de wrijven. Jullie weten het misschien nog, maar een goede gin-tonic maak je door een tumbler of longdrink glas geheel te vullen met grote ijsblokjes, en daarover dan tot de helft van het glas de gin te schenken en voor de rest de tonic.


Sipsmith, die ook bekend staat van een een hele lekkere, typisch Engelse Sloe Gin (een vruchtenlikeur gemaakt van sleedoornbessen), speelt al wat langer mee. De smaak wordt gekenmerkt door jeneverbes, citroen en sinaasappel. Deze gin is een echte winnaar. Al vele jaren wint ze menig prijs waaronder de IWSC Gold in 2012 en de Great Taste Award. Handgemaakt, in kleine hoeveelheden, deze superlekkere gin mag niet ontbreken in je zomervoorraad.


Om extra te genieten van de perfecte zomerdrank zou je kunnen overwegen bij De gulle ekster de cognacglazen van Aldo Bakker te bestellen. Deze glazen zijn door hun vorm ook uitstekend geschikt om de smaak van een gin-tonic vast te houden. Bovendien zijn ze niet te groot, dus kun je er gerust twee drankjes uit drinken. Want zoals ze zeggen, op een been kun je niet lopen.

Door: Erik Schilp

Geef je reactie

Reacties