+

Een slimme weegschaal scheelt je kilo’s

We leven in een wereld waarin iedereen echt alles met elkaar deelt op Twitter en Facebook. Wat je eet, wie je ontmoet, op welke partij je stemt, hoe je kinderen hun tanden wisselen. We delen alles, behalve natuurlijk … ons …

We leven in een wereld waarin iedereen echt alles met elkaar deelt op Twitter en Facebook. Wat je eet, wie je ontmoet, op welke partij je stemt, hoe je kinderen hun tanden wisselen. We delen alles, behalve natuurlijk … ons gewicht.

De huis-tuin-en-keukenweegschaal verstoppen we meestal goed onder het bed of in de badkamer. Misschien gaat de deur zelfs op slot op het grote weegmoment. Vervolgens zwijgen we als het graf. Niet over praten, niet naar vragen, niet aan denken.

Dat is jammer. Eerlijk zijn over je gewicht en vooral over de ontwikkeling daarvan kan namelijk helpen om op gewicht te blijven. Een ‘weegschaal 2.0’ zoals de Smart Body Analyzer van Withings is daarom helemaal niet zo’n gek idee. De slimme weegschaal is verbonden met het internet en houdt automatisch alle metingen bij, niet alleen van je gewicht, maar ook van je BMI, vetpercentage, hartslag en zelfs van de luchtkwaliteit. Vervolgens koppel je die bijvoorbeeld aan een gezondheidsschema van je huisarts of aan je work-outschema en je kunt real-time en nauwkeurig de ontwikkeling van je gezondheid volgen. Met de gratis app deel je een (klein) succesje makkelijk met de hele wereld via bijvoorbeeld Twitter.

Zo’n slimme weegschaal past binnen een beweging die ‘quantified self’ heet: meet jezelf. Wat al deze apps en gadgets gemeenschappelijk hebben is dat ze je helpen gezond(er) te leven. Mijn telefoon vertelt me bijvoorbeeld steeds dat het tijd is om te gaan sporten. Klinkt stom, maar zo’n digitaal zetje helpt en ik ben er dan ook van overtuigd dat een slimme weegschaal je kilo’s kan schelen!

Een Smart Body Analyzer kost zo’n 150 euro.

Door: Jasper Visser

Geef je reactie

Reacties