+Frieze Art Fair New York

Frieze Art Fair New York

Er zijn vele kunstbeurzen maar Frieze is wel een van de beste. Traditioneel georganiseerd in Londen opende deze organisatie, ook bekend van het gelijknamige kunsttijdschrift, van 10 tot 13 mei voor de tweede maal zijn deuren in New York. Op …

Er zijn vele kunstbeurzen maar Frieze is wel een van de beste. Traditioneel georganiseerd in Londen opende deze organisatie, ook bekend van het gelijknamige kunsttijdschrift, van 10 tot 13 mei voor de tweede maal zijn deuren in New York. Op Randall’s Island, tussen Manhattan en Queens, verrees een enorme tent waarbinnen 180 handelaren in een heel ruime opzet hun waar konden tonen. De locatie bood een prettige en informele inrichting, daarnaast had de organisatie op vele plaatsen kleine, vernieuwende en veelal duurzame horecabedrijven gevraagd om voor eten en drinken te zorgen. Buiten, in de stralende zon, kon men – met uitzicht op Manhattan – ontspannen in een beeldentuin met de enorme balloon dog van Paul McCarthy als belangrijkste attractie. Een uitgebreid nevenprogramma met lezingen en debatten, een goede boekwinkel met gratis verzending over de hele wereld en een batterij aan mooie en behulpzame hosts maakten de ervaring tot de prettigste die je op zo’n groot event zou kunnen wensen.

Maar naar een kunstbeurs ga je voor de kunst. Toch? Dat viel zeker niet tegen. Veel glitz en glitter, niet echt mijn smaak, maar ook prachtig werk van Anish Kapoor, Ai Weiwei, Sheila Hicks, Martha Friedman, Anthony Gormley, Thomas Ruff, Marina Abramović, Ryan McGinley, en Katy Grannan. Het werk The Words I Love the Most van Ghada Amer vond ik beeldschoon. Het toont haar favoriete Arabische woorden ineen gesmeed in een enorme bronzen bal. Er waren ook veel mooie Aziatische werken, vooral uit China, te zien.

Deze Frieze Art Fair is weer voorbij, maar mocht je de kans hebben, ga dan de volgende keer. In Londen of in New York. Het is het perfecte dagje uit.

Door: Erik Schilp

+Beeldende Kunst - Paul McCarthyPaul McCarthy
+Beeldende Kunst - Anish KapoorAnish Kapoor
+Beeldende Kunst - Ghada AmerGhada Amer
+Beeldende Kunst - Ryan McGinleyRyan McGinley
Geef je reactie

Reacties