+

Generous Magpie

Regelmatige lezers van de blogs op De gulle ekster vragen zich misschien af waarom er zo nu en dan blogs over New York geplaatst worden. Daar zijn een paar redenen voor. Allereerst is een van de eksters daar regelmatig te …

Regelmatige lezers van de blogs op De gulle ekster vragen zich misschien af waarom er zo nu en dan blogs over New York geplaatst worden. Daar zijn een paar redenen voor. Allereerst is een van de eksters daar regelmatig te vinden, en we schrijven allemaal over ons eigen wereldje. Belangrijker is dat De gulle ekster dit najaar als Generous Magpie zijn vleugels uitslaat in de Verenigde Staten. Dan is het handig dat we al wat relevante blogs hebben geproduceerd. Tot die tijd, en ook daarna, kun je deze internationale blogs natuurlijk mooi gebruiken als minireisgids. We horen graag wat je vindt van onze aanbevelingen.

Mocht je binnenkort een reis plannen naar de Grote Appel en je bent er nog niet eerder geweest, weet dan dat je er heel erg lekker kunt eten. Je kunt er veel of weinig geld uitgeven aan eten, maar de kwaliteit is door de bank genomen uitstekend. Zo kun je op de High Line, een prachtig park op een oude spoorlijn, bij een zogenaamde Foodcart van Delaney Barbecue Smokeline¬†een heerlijk broodje Brisket eten. Brisket is een stuk vlees uit de borst van de koe. Het geheim is om dit lang te braden op een lage temperatuur. Als het goed aangebraden is krijg je van buiten een knapperig korstje en van binnen ‘draadjesvlees’. Bij dit broodje grillen ze eerst de kaas en serveren ze de in stukjes gehakte brisket in een butter bun met gepikkelde rode uien. Paar dollar en je hebt een geweldige lunch.

Een bezoek aan New York moet zeker ook een bezoek aan Williamsburg bevatten. Deze wijk in Brooklyn is makkelijk te bereiken vanaf Manhattan met de L Train, halte Bedford Avenue of met de J, M of Z Train, halte Marcy Avenue. Een absolute must is dan een bezoek aan Maison Premiere voor oesters en een cocktail. Je herkent deze populaire bar al aan de mensen die buiten wachten op een plekje want reserveren is niet mogelijk. Dat duurt nooit erg lang, en het wachten is de moeite waard. Binnen zit je in een andere wereld. Een Franse pastisbar, met hippe jongens achter de bar en superleuke meiden bij de deur. Het aanbod van oesters is Amerikaans. Alle soorten, meer dan dertig telde ik er op de kaart. Als er tussen het enorme aanbod van cocktails niets van je gading zit, is er een prima wijnkaart of neem je een potje bier. Achterin is een tuin, waar je wat uitgebreider kunt eten. Hiervoor kun je wel reserveren. Van maandag tot en met vrijdag is het van 4 tot 7 happy hour en zijn de oesters 1 dollar per stuk.

Door: Erik Schilp

Geef je reactie

Reacties