+Game Plague inc. het einde van de mensheid.

Game: het einde van de mensheid valt nog niet mee

€€Meestal adviseert het Britse magazine Intelligent Life verantwoorde apps voor op de telefoon, zoals MineCraft, wat gezien wordt als een digitale versie van Lego. Soms zit er een ondeugend exemplaar tussen, waarvan Plague Inc. (beschikbaar voor iPhone en Android) verreweg …

€€Meestal adviseert het Britse magazine Intelligent Life verantwoorde apps voor op de telefoon, zoals MineCraft, wat gezien wordt als een digitale versie van Lego. Soms zit er een ondeugend exemplaar tussen, waarvan Plague Inc. (beschikbaar voor iPhone en Android) verreweg de leukste is.

Het doel van Plague Inc. is simpel: roei de mensheid in z’n geheel uit. Je middel: een ziekte waarvan je zorgvuldig de besmettelijkheid en dodelijkheid moet controleren. Dood te snel en mensen brengen het virus niet over naar moeilijk bereikbare landen, dood te langzaam en ze ontwikkelen een vaccin voor je iedereen te pakken hebt. Zeker in de latere levels, waarbij je lastigere types ziekten moet verspreiden, valt het nog niet mee om iedereen van Groenland tot Madagascar op tijd dood te hebben.

Een goed spel verandert de speler. Plague Inc. veranderde mij in een berekenende massamoordenaar. Vol spanning hou ik vluchten naar Australië of Brazilië in de gaten in de hoop dat er een besmette passagier mee gaat om zo een nieuw continent te veroveren. Ik ben oprecht blij als de Olympische Spelen mijn ziekte over de hele wereld verspreiden.

Plague Inc. is zo’n must-have game die ieder van z’n 79 cent meer dan waard is. Na een paar avonden spelen heb je een stuk meer bewondering voor griep en is je topografische kennis ook aanzienlijk verbeterd. Echt een aanrader

Door: Jasper Visser

Geef je reactie

Reacties