+

Hightech kruidentuintje

In iedere goede sciencefictionserie zit een moment waarop met één druk op de knop de held/robot/prinses een zaadje omtovert tot een volledige plant. In Disneys animatiefilm Wall-E gaat de wereld zelfs bijna verloren vanwege een gebrek aan deze essentiële technologie. …

In iedere goede sciencefictionserie zit een moment waarop met één druk op de knop de held/robot/prinses een zaadje omtovert tot een volledige plant. In Disneys animatiefilm Wall-E gaat de wereld zelfs bijna verloren vanwege een gebrek aan deze essentiële technologie. Gelukkig voor Wall-E, zijn vriendinnetje Eva en voor jou en mij is deze sciencefiction binnenkort werkelijkheid.

De Smart Herb Garden van het bedrijfje met de toepasselijke naam Click & Grow is een hightech kruidentuintje. Stekker in het stopcontact, water bijvullen, bijgeleverde zaadjes er in en als vanzelf groeien er basilicum, minitomaatjes, koriander en in de toekomst zelfs aardbeien. Het tuintje regelt zelf de juiste hoeveelheid zuurstof, water en voedingsstoffen en LED lampjes zorgen voor voldoende licht. Een Senseo voor kruiden en planten, zeg maar.

De Smart Herb Garden is nog tot 30 april met 40% korting te krijgen via Kickstarter. Het basismodel kost 39 dollar (en 15 dollar verzendkosten). Als je écht de toekomst in huis wilt halen is de interactieve uitvoering van 1.000 dollar misschien meer iets voor jou. Hierin praten je plantjes terug als je ze aandacht geeft.

Liever lowtech tuinieren? Eerder bespraken we onder andere de bloemenbom en de Rootcup.

Door: Jasper Visser

Geef je reactie

Reacties