+

Iedereen heeft groene(re) vingers met een Rootcup

Een Rootcup is een handig potje om planten te stekken. Basilicum bijvoorbeeld, zodat je niet steeds langs de buurtsuper hoeft voor je salade caprese. Of de succesvolle tomatenplant waar al je vrienden jaloers op zijn. Volgens de ontwerpers kun je …

Design - Iedereen heeft groene vingers - De gulle eksterEen Rootcup is een handig potje om planten te stekken. Basilicum bijvoorbeeld, zodat je niet steeds langs de buurtsuper hoeft voor je salade caprese. Of de succesvolle tomatenplant waar al je vrienden jaloers op zijn. Volgens de ontwerpers kun je zelfs de pit van een avocado met een Rootcup omzetten in een avocadoboom (mits je deze op tijd verpot, vermoed ik).

Het geheim van succesvol stekken is de wortels van de prille plant uit het licht houden, terwijl de blaadjes juist vol in het licht staan. De Rootcups helpen hierbij. Ze zijn zo ontworpen dat er weinig water verdampt. Het resultaat (wortels) volgt in veel gevallen na een week of langer wachten. Daarna kan de kleine plant in zijn eigen pot of met een strik erom naar de verjaardag van je tante.

De Rootcups zijn herbruikbaar, hygiƫnisch en verkrijgbaar in een paar mooie kleuren.

Recensies van de Rootcup zijn zo lovend dat ik me bijna afvraag hoe Moeder Natuur het zonder kon. Ideaal voor de balkonkweker of achtertuintuinier, te koop online en in selecte winkels vanaf 5 dollar voor een simpel potje en 28 dollar voor een setje.

Door: Jasper Visser

Geef je reactie

Reacties