+

Kanen bij Ten Kate

Door mijn regelmatige bezoeken aan de Verenigde Staten ben ik al helemaal gewend aan het fenomeen foodtruck. Eigenlijk is zo’n foodtruck niet meer dan een keuken op wielen met een uitgifteraam. Voor bijna alles is er tegenwoordig wel zo’n verrijdbare …

Door mijn regelmatige bezoeken aan de Verenigde Staten ben ik al helemaal gewend aan het fenomeen foodtruck. Eigenlijk is zo’n foodtruck niet meer dan een keuken op wielen met een uitgifteraam. Voor bijna alles is er tegenwoordig wel zo’n verrijdbare keuken te vinden. Pizza (met heuse houtoven in de truck), koffie, soep, BBQ, Argentijns eten, Chinees, Thai, het maakt niet uit. In een wereld van duur onroerend goed en korte lunchpauzes is de foodtruck de oplossing.

Op conferenties staat er vaak een hele serie van die wagens op een plein en kun je je maaltijd samenstellen bij de verschillende trucks. Zo kan iedereen zich richten op zijn eigen specialiteit. En het geeft een hele fijne en dynamische sfeer. Nu kun je ook in Amsterdam kennismaken met dit concept. Het eerste foodtruckrestaurant in de open lucht van Nederland is deze zomer te vinden in Amsterdam West.

Vanaf 6 juni tot eind september serveren ondernemers met foodtrucks onder de noemer Kanen bij Ten Kate eten in de Ten Katestraat, tegenover café Bax. Elke donderdagavond van 15.00 tot 21.00 uur staan er lange tafels om ambachtelijk, vers en gezond aan te eten. Drank is verkrijgbaar bij het café.

Naast de gewone markt komt er een selectie van foodtrucks. Er is verse ravioli van de Eatery, vegetarische gyros van Vleesch noch Visch, er zijn wafels van Waffels op Wielen, Brabantse worstenbroodjes van Onder de Rivieren en pannenkoeken van Pancake Crumble. Er is ook een rouleerplek voor andere foodtrucks die passen bij het concept: kleinschalig, zelf geproduceerd en gezond eten serveren vanuit een verzorgde bus of wagen. Wil je eens iets anders, ga dan eens kijken op donderdagavond

Door: Erik Schilp

Geef je reactie

Reacties