+

Kleding voor onbetrouwbaar weer

Samen met mede-ekster Erik zat ik pas op de fiets naar een afspraak. Ik vind dat de charme van ondernemen in Nederland: lekker op de fiets. Minder charmant was de regen die halverwege begon te vallen. Gevolg: papieren handdoekjes tegen …

Samen met mede-ekster Erik zat ik pas op de fiets naar een afspraak. Ik vind dat de charme van ondernemen in Nederland: lekker op de fiets. Minder charmant was de regen die halverwege begon te vallen. Gevolg: papieren handdoekjes tegen de broek en acrobatiek onder een handdroger. Ik denk dat het mij zo’n vijf keer per jaar overkomt, meestal in de zomer.

De zomer is het seizoen van natregenen zonder jas en verkouden na een plotseling kille nacht op het terras. Dan kun je natuurlijk altijd een trui, paraplu en droog paar schoenen in je tas proppen, maar dan raak je een beetje de vrijheid van lekker weer kwijt. Beter is kleding die je sowieso warm en droog houdt, zonder dat het op een regenpak van de Hema lijkt.

De Commuter broeken van Levi’s zijn water- en vuilafstotend. In de binnenvoering zitten bovendien reflectoren, wat ook een goed gevoel geeft als je de fietslampjes vergeet. Als je zo’n broek voor de eerste keer aanhebt, voelt het wat vreemd, maar ze staan mooi en zijn in kaki (“coastal gold”) keurig genoeg voor een vergadering.

Op zo’n broek past het Supermarine Rain Shirt van Outlier. Mooi afgewerkt en water- en winddicht, maar tegelijk ademend voor als onverwacht de zon schijnt. Het shirt is niet snel vies, dus ideaal voor op reis. Of kies voor een shirt van Wool & Prince dat je maar één keer hoeft te wassen en strijken per 100 keer dragen. Dat dit (vooral voor mannen?) een gat in de markt is bewijst de Kickstarter campagne van het merk die tien keer over de kop ging.

Er springen steeds meer bedrijfjes op die kleding maken om regenbuien en windhozen te trotseren. Dat heeft deels te maken met de toenemende populariteit van fietsen. Blijkbaar zijn het niet alleen de eksters die wel graag op de fiets op pad gaan, maar liever niet in regenpak.

Door: Jasper Visser
Foto’s: Emiliano Granado, emilianogranado.com.

Geef je reactie

Reacties