+

Laad je telefoon op met de barbecue of een kampvuur

De wilde natuur zit vol uitdagingen voor de hedendaagse mens. Zo zijn er in een beetje bos bijvoorbeeld geen stopcontacten. Hoe laad je in zo’n geval je telefoon op om via Google je gelijk te halen in een discussie of …

Technologie - PowerPot - De gulle eksterDe wilde natuur zit vol uitdagingen voor de hedendaagse mens. Zo zijn er in een beetje bos bijvoorbeeld geen stopcontacten. Hoe laad je in zo’n geval je telefoon op om via Google je gelijk te halen in een discussie of om via uitzending gemist je favoriete serie te volgen? Dat doe je met een PowerPot.

Een PowerPot zet warmte om in elektriciteit die je kunt gebruiken om een USB oplader op aan te sluiten. De warmte kan komen van een kampvuur, de barbecue, een natuurlijke warmtebron (handig op IJsland) en met een beetje creativiteit uit een zelfgebouwde zonneoven. Heel duurzaam!

De PowerPot ziet er uit als een pannetje en neemt ongeveer evenveel ruimte in beslag. Je kunt hem gebruiken om alles met een USB oplader op te laden, zoals je camera, telefoon, zaklamp en tablet. Heb je zelf niets om op te laden, dan moedigen de makers je aan om een PowerPot te doneren aan mensen in ontwikkelingslanden die geen toegang hebben tot elektriciteit, maar wel gebruik maken van telefoons om bijvoorbeeld handel te drijven of aan onderwijs deel te nemen.

Een PowerPot kost 149 dollar en is online te koop.

Door: Jasper Visser

Geef je reactie

Reacties