De lijsten van De gulle ekster

De lijsten van De gulle ekster

Bijna alle fotografie, beeldende kunst en illustratie op deze website is ook ingelijst te bestellen. Voor ieder kunstwerk ontwerpt vakman Jacco Schipper van A-Frames een unieke lijst. Inlijsten is een ambachtelijk en secuur proces, waarin Jacco tot de wereldtop behoort. Hij maakt de lijsten zelf en zorgt ervoor dat de kleur van de lijst perfect aansluit bij het werk. Hij snijdt het museumglas exact op maat en maakt de lijst luchtdicht zodat het werk niet kan worden aangetast door invloeden van buitenaf.

Jacco werkt met de beste materialen en zorgt ervoor dat het restmateriaal wordt opgevangen en hergebruikt. De lijsten van De gulle ekster zijn daardoor ambachtelijke, unieke en verantwoorde kwaliteitsproducten

Onze lijsten hebben de volgende eigenschappen:

Handwerk

Afhankelijk van het werk bevat de lijst een met de hand gesneden passe-partout of wordt het op een dunne laag aluminium gelijmd om te voorkomen dat het in de lijst gaat bobbelen. De lijst zelf wordt gemaakt van een bijpassende houtsoort bij het werk, met de hand gezaagd, met de hand gekleurd en vakkundig afgewerkt.

Museumglas

De lijst bevat museumglas. Dit is zeer helder en door optische ontspiegeling vaak bijna onzichtbaar. Ook is het UV-werend. Dit beschermt het werk voor lange tijd waardoor het zijn waarde behoudt.

Oog voor detail

Het werk en de lijst worden voor het inlijsten volledig stofvrij gemaakt. Al het gebruikte papier is zuurvrij en duurzaam geproduceerd. De lijst bevat viltjes aan de achterzijde om de wand te beschermen en het werk goed op zijn plek te houden.

De prijs van een lijst is vooral afhankelijk van het aantal uren dat het kost om hem te maken. Daardoor kosten grote en kleine lijsten vaak ongeveer evenveel. Per abonnement en product staan de exacte prijs, afmetingen en overige specificaties vermeld.

Inlijsten is een ambacht dat vergelijkbaar is met het restaureren van kunst; de gebruikte materialen zijn vaak hetzelfde. Om een indruk te geven van dit bijzondere proces volgden we Jacco tijdens zijn werkzaamheden. Bekijk het bovenstaande filmpje om een beeld te vormen van hoe de producten van De gulle ekster worden ingelijst.