+Lapka: Meet wat je eet 01

Meet wat je eet

Het blijkt lastig om zekerheid te hebben over wat je eet. Koe, paard of ezel, biologisch dynamisch of plofkip. Is daar geen app voor?

Lapka: Meet wat je eetHet blijkt lastig om zekerheid te hebben over wat je eet. Koe, paard of ezel, biologisch dynamisch of plofkip. Is daar geen app voor?

Ja, daar is een app voor. Lapka is een prachtig vormgegeven minilaboratorium dat samen met je iPhone je in staat stelt belangrijke metingen over je omgeving te doen. De kit (220 dollar) bevat een meter voor radioactieve deeltjes, een nitraatmeter die je helpt te bepalen of groenten (etc.) biologisch zijn, een EMF meter die je helpt bepalen waar elektromagnetische velden zijn en een luchtvochtigheidsmeter.

Wat heb je daar aan? Dat hangt – denk ik – erg van je levensovertuiging af. Niet iedereen neemt aanstoot aan slapen in een omgeving vol elektromagnetische velden veroorzaakt door wifi netwerken, hoogspanningskabels en elektrische apparaten. Of het slecht voor je is, daar is de wetenschap over verdeeld. Ook radioactieve deeltjes hoeven niet zo erg te zijn als ze klinken, zolang het er niet te veel zijn.

Als je zeker wilt weten dat je geen plofkip eet en je groenten niet uit Tsjernobyl komen, dan is de Lapka een must-have. Anders is het vooral een prachtig stuk speelgoed voor de nieuwsgierige mens.

 

Door: Jasper Visser

Geef je reactie

Reacties