+

Met Hella de lucht in

Van de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius is bij De gulle ekster de karakteristieke B-set te verzamelen. Haar nieuwste ontwerp is lastiger in huis te halen, maar geeft tegelijkertijd wel een heel huiselijke sfeer: Jongerius ontwierp voor KLM de nieuwe inrichting …

Van de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius is bij De gulle ekster de karakteristieke B-set te verzamelen. Haar nieuwste ontwerp is lastiger in huis te halen, maar geeft tegelijkertijd wel een heel huiselijke sfeer: Jongerius ontwierp voor KLM de nieuwe inrichting van de World Businessclass.

KLM was een van de laatste grote vliegtuigmaatschappijen waarbij de stoelen in de businessclass nog niet geheel plat konden. Dat was dus een van de uitgangspunten voor de nieuwe inrichting die onlangs werd opgeleverd. Jongerius streefde er verder naar de reiziger een warm thuisgevoel te geven. Ze zorgde voor meer privacy en comfort, en voor donkere, warme tinten die zakelijk zijn maar toch ook gezelligheid en rust uitstralen. Zelf vind ik vooral de vloerbedekking aardig gevonden: die is onder andere gemaakt van oude uniformen van KLM-stewardessen.

Wil je zelf ervaren hoe het is om te reizen in een ontwerp van Hella Jongerius? De nieuwe inrichting wordt het eerst ingebouwd in de 747’s, een voorproefje is te zien op deze website van de KLM. Haar eigen site toont verschillende ontwerpen.

Door: Pepijn Reeser

Geef je reactie

Reacties