+

Mike Stimpson: Foto’s van lego

Lego spreekt bij bijna iedereen tot de verbeelding. Je hoeft geen kind te zijn om de geinige, kleurige steentjes uit Denemarken te waarderen. Al is er tegenwoordig veel meer lego op de markt dan alleen de bouwsteentjes waar ik mee …

Lego spreekt bij bijna iedereen tot de verbeelding. Je hoeft geen kind te zijn om de geinige, kleurige steentjes uit Denemarken te waarderen. Al is er tegenwoordig veel meer lego op de markt dan alleen de bouwsteentjes waar ik mee opgroeide. Poppetjes hadden wij bijvoorbeeld nog niet. Daar gebruikten we Playmobil voor. Nu is er ook lego dat aansluit bij populaire series op televisie en bij films en games. Er is zelfs een collectie waarmee je klassieke architectuur kunt nabouwen. Echt iets voor het volwassen kind. 

Fotograaf Mike Stimpson gebruikt lego voor een heel ander doel. Hij bouwt scènes na van beroemde foto’s en fotografeert deze in een vergelijkbare stijl. Veel van Stimpsons foto’s herken je onmiddellijk, al weten veel mensen waarschijnlijk niet wie dat beroemde origineel heeft gemaakt. Sommige foto’s zijn meer voor de kenner, maar alle behoren tot de wereldgeschiedenis van de fotografie. Stimpson onderwijst ons op speelse wijze in deze geschiedenis. 

+Fotografie - Marc Riboud - Jan Rose KasmirMarc Riboud - Jan Rose Kasmir

+Fotografie - Charles C. Ebbets – Lunch atop a skyscraperCharles C. Ebbets – Lunch atop a skyscraper

+Fotografie - Alfred Eisenstaedt – V-J Day in Times SquareAlfred Eisenstaedt – V-J Day in Times Square

+Fotografie - Joe Rosenthal - Raising the Flag on Iwo JimaJoe Rosenthal - Raising the Flag on Iwo Jima

+Fotografie - Robert Capa - The falling soldierRobert Capa - The falling soldier

+Fotografie - Henri Cartier-Bresson - Behind the Gare Saint-LazareHenri Cartier-Bresson - Behind the Gare Saint-Lazare

+Fotografie - Philippe Halsman - Dalí AtomicusPhilippe Halsman - Dalí Atomicus

http://www.mikestimpson.com

Door: Erik Schilp

Geef je reactie

Reacties