+

Mooi in Milaan

Ieder jaar vindt in april in Milaan de Salone internazionale del Mobile plaats, de belangrijkste beurs op het gebied van vormgeving. In 1961 begon de Salone met 328 ontwerpers, tegenwoordig zijn vrijwel alle serieuze vormgevers ter wereld er te vinden …

Ieder jaar vindt in april in Milaan de Salone internazionale del Mobile plaats, de belangrijkste beurs op het gebied van vormgeving. In 1961 begon de Salone met 328 ontwerpers, tegenwoordig zijn vrijwel alle serieuze vormgevers ter wereld er te vinden en is er plek voor jong talent. Nederlands design heeft de laatste jaren een belangrijke plek gekregen op de beurs. Bijna alle ontwerpers op de website van De gulle ekster tonen van 9 tot 14 april hun nieuwste werk in Milaan.

Design - Opbergbox Kolk en Kusters - De gulle eksterCloud Box medium #2

Er staan ook enkele ontwerpers waarvan binnenkort werk in een eksterabonnement te vinden is. Maarten Kolk & Guus Kusters tonen bijvoorbeeld hun voor PROOFFlab ontwikkelde Cloud Boxes: opbergdozen van semitransparant latex, geïnspireerd op wolkenluchten.

Design - theeservies Scholten en Baijings - De gulle ekster‘Tea with Georg’ collection for Georg Jensen ┬ę Scholten & Baijings, 2013. Photography Scheltens & Abbenes.

Ook in Milaan en binnenkort bij De gulle ekster: Stefan Scholten en Carole Baijings, die onder de naam Scholten & Baijings sinds 2000 een enorme staat van dienst hebben opgebouwd. Zij tonen tijdens de beurs een nieuw servies, ontworpen voor Georg Jensen: Tea with Georg. Hiervoor lieten ze zich inspireren door de Japanse theecultuur. De waarde die de Japanner toekent aan de theeceremonie, zijn liefde voor esthetiek en de waardering voor ambachtelijkheid gaven ze een vrije vertaling naar een servies voor westers gebruik.

Wat is er binnenkort van hen te zien bij De gulle ekster? Dat blijft nog even een verrassing.

Door: Pepijn Reeser

Geef je reactie

Reacties