+

New Shop: Matter .of Material

De Amsterdamse Kerkstraat is een nieuwe aanwinst rijker. Om de hoek van het Rijksmuseum en de vele galeries en winkels met klassieke kunst en oude meesters in de Spiegelstraat droomde de sympathieke Arne Leliveld een concept dat niet zo zeer …

De Amsterdamse Kerkstraat is een nieuwe aanwinst rijker. Om de hoek van het Rijksmuseum en de vele galeries en winkels met klassieke kunst en oude meesters in de Spiegelstraat droomde de sympathieke Arne Leliveld een concept dat niet zo zeer het verleden van kunst en ontwerp laat zien, maar de parels van het heden. Matter .of Material opende een paar maanden geleden de deuren  en maakt de belofte meer dan waar. De basis voor de prettig ruim opgezette winkel vormt de collectie van Thomas Eyck. Deze succesvolle producent van hedendaags design werkt al jaren met ontwerpers als Christien Meidertsma, Scholten en Baijings en Studio Maarten Kolk & Guus Kusters. Jullie kennen deze namen natuurlijk van De gulle ekster, maar daar waar de ekster alleen digitaal te zien is, is Matter .of Material een showroom en galerie.

In de aanloop naar Sinterklaas en Kerst is Matter .of Material een must voor iedereen die een bijzonder cadeau zoekt:

Christien Meidertsma heeft in het kader van haar vlas project 200 duiven gemaakt voor het Vlasmuseum in het Belgische Kortrijk. Zij liet zich inspireren door de post- en spionageduiven uit de eerste wereldoorlog die in het gebouw van het museum werden vastgehouden. De duiven zijn met hand gemaakt en gevuld met vlaszaad. Je kunt Pigeons vanaf 28 november 2014 exclusief krijgen in Matter .of Material.

Koninklijke Tichelaar in Makkum, jarenlang de drijvende kracht achter hedendaags keramiek zoals dat van Hella Jongerius, Studio Job en Alexander van Slobbe, stopt met de productie van deze bijzondere collectie. De laatste voorraad kun je tot 1 januari 2015 in Matter .of Material verkrijgen. Een unieke kans om een van deze unieke producten te bezitten. Hierna zullen deze collecties nooit meer worden gemaakt. Bij Matter .of Material krijg je bovendien bij elke aankoop van een Tichelaar product een kortingsbon van 10%.

Modeontwerper Bas Kosters geldt als een van Nederlands meest creatieve en bijzondere talenten. Dit icoon van ‘anti-Fashion’ heeft onder andere collectie gemaakt voor Zeeman en baarde opzien met de zogenaamde penisbroek: een legging met een print van penissen. Wat veel mensen niet weten is dat hij ook een begenadigd illustrator is. De rijke kleuren die Kosters’ werk zo kenmerken zijn ook in zijn schetsen en illustraties terug te vinden. Deze zijn voor het eerst te zien en te koop vanaf 28 november 2014 in Matter .of Material.

Eigenaar Arne Leliveld staat altijd klaar je te helpen, en maakt graag een koffie voor je als het niet te druk is. De winkel is een genot voor het oog en alleen kijken mag ook. En als je helemaal geluk hebt, wordt je misschien wel opgenomen in de serie ‘On the Yellow Bench’ en zo vereeuwigd voor een van de leukste winkels van Amsterdam.

Door: Erik Schilp

Geef je reactie

Reacties