+

New York getekend

Illustrator James Gulliver Hancock doet in zijn vrije tijd een poging om alle gebouwen van New York te tekenen. Dat is nogal een klus als je bedenkt dat the big apple ongeveer negenhonderdduizend gebouwen telt. Het project ontstond dan ook …

Illustrator James Gulliver Hancock doet in zijn vrije tijd een poging om alle gebouwen van New York te tekenen. Dat is nogal een klus als je bedenkt dat the big apple ongeveer negenhonderdduizend gebouwen telt. Het project ontstond dan ook niet vanuit de ambitie om volledig te zijn maar om tijdens bezoeken aan zijn geboorteland Australië toch iets van zijn tweede thuis bij zich te hebben.

Vrijwel dagelijks verschijnen nieuwe gebouwen op de website All the buildings in New York. Sommige zijn ingekleurd en fraai afgewerkt, andere zijn snelle schetsen in zwart-wit. Slechts af en toe zijn er mensen te zien – Hancock toont in de eerste plaats de gebouwen van de stad.

Het project begon in april 2010. Inmiddels is het uitgegroeid tot een fenomeen en dit jaar kwam er ook een eerste boek uit met de vijfhonderd gebouwen die tot dusverre zijn getekend. In het boek zijn de gebouwen geordend per wijk, op de website is het ook mogelijk om specifieke types of functies te bekijken. Echt alle gebouwen tekenen lijkt onmogelijk, maar is misschien ook niet het doel van het project. Hancock brengt op een mooie manier de stad in beeld en geeft ieder gebouw een eigen karakter. Zo toont hij de verscheidenheid van New York en geeft tegelijkertijd zijn eigen interpretatie van de stad.

Door: Pepijn Reeser

Geef je reactie

Reacties