+Trakdot bagage tracker.

Nooit meer je koffer kwijt

Ieder jaar gaan er 26 miljoen stuks bagage ‘verloren’ op vliegvelden. Da’s leuk voor de mensen die hier in handelen, een mooi extra zakcentje voor de luchtvaartmaatschappij, en wat minder leuk voor de reiziger. Trakdot is een handige gadget die …

Ieder jaar gaan er 26 miljoen stuks bagage ‘verloren’ op vliegvelden. Da’s leuk voor de mensen die hier in handelen, een mooi extra zakcentje voor de luchtvaartmaatschappij, en wat minder leuk voor de reiziger. Trakdot is een handige gadget die je helpt je bagage bij je te houden.

GPS trackers zijn al langer op de markt, bijvoorbeeld om je huisdier in de gaten te houden. GPS is echter duur (een beetje halsband begint bij 100 euro). Trakdot maakt daarom gebruik van het mobiele netwerk. Als je landt op je bestemming, stuurt je bagage een bericht om te laten weten dat ze ook aangekomen is. Met een extra app kun je de bagage ook laten vertellen wanneer ze minder dan 30 meter van je vandaan is. Je hoeft dan nooit meer bij de bagageband te dringen om vervolgens drie keer de verkeerde (maar zelfde kleur, merk, etc.) koffer te pakken.

Trakdot is te krijgen vanaf maart en kost dan zo’n 60 dollar inclusief installatie.

Wil je behalve van je koffer en huisdier van alles weten waar het is (portemonnee, huissleutels, agenda), dan kun je via Indiegogo nog heel even investeren in StickNFind stickers. Plak de sticker op een voorwerp naar keuze en met je mobiele telefoon weet je altijd precies waar het ligt. Vanaf 35 dollar.

 

Door: Jasper Visser

1 reactie

Reacties

  1. Frank schrijft:

    Nu is de Trakdot verkrijgbaar in Amerika, maar ook in Nederland! Stop de Trakdot in je bagage en hij laat je weten waar het is. Maar het doet een beetje meer dan dat. Wat er namelijk gaaf aan is, is dat het apparaatje maar 2 AA batterijen nodig heeft, dus geen lastige adapters of opladers, waardoor het 20 dagen aan 1 stuk werkt. Meer informatie staat op: http://TrakdotNederland.nl