+

Oer-Hollandse oplader voor je telefoon

Veel Hollandser dan dit krijg je het niet snel: een oplader voor je telefoon, voor op de fiets! Terwijl jij naar je werk, sportclub of kinderopvang fietst, laadt de Siva Cycle Atom een batterij op waarmee je vervolgens alle apparaten …

Veel Hollandser dan dit krijg je het niet snel: een oplader voor je telefoon, voor op de fiets! Terwijl jij naar je werk, sportclub of kinderopvang fietst, laadt de Siva Cycle Atom een batterij op waarmee je vervolgens alle apparaten kunt opladen die hiervoor USB gebruiken. Denk aan je smartphone, GPS routevinder, handventilator of zaklamp.

De Siva Cycle Atom is volgens mij bijzonder om twee redenen. Ten eerste maakt het je bewust van de hoeveelheid energie die een moderne telefoon gebruikt. Een snelle berekening op basis van de specificaties laat zien dat je ongeveer twee uur in normaal tempo moet fietsen voor een volle iPhone batterij. Tel daarbij alle datacentrums op die je gegevens en apps beheren, en je fietst een hele werkdag voor het gebruik van je telefoon.

Dat houdt verband met het tweede aspect dat de Siva Cycle Atom bijzonder maakt. Voor iedere tien verkochte opladers sturen ze één oplader naar een gebied zonder elektriciteit, bijvoorbeeld naar een klein dorp in Afrika ten zuiden van de Sahara. Een oplader en telefoon geeft mensen daar toegang tot medische hulp, nieuws, handel, …. Je hebt veel energie nodig om een telefoon opgeladen te houden, maar weinig energie om het leven van mensen flink te verbeteren. Een oplader die helemaal past bij Nederland wordt daarmee een oplossing voor de hele wereld.

De Siva Cycle Atom kost 99 dollar en is online te koop. Liever elektriciteit uit een barbecue of kampvuur, lees dan ons eerdere blog over een oplader die dat kan.

Door: Jasper Visser

Geef je reactie

Reacties