+Olijfolie Olei.

Olei, olijfolie met smaak en een verhaal

Olei is olie uit Galicië, gemaakt van een nagenoeg uitgestorven olijfsoort die nu met zorg teruggebracht wordt. Ambachtelijk, kleinschalig en vol nostalgie naar een tijd waarin iedereen z’n eigen olie perste. De lekkerste olijfolie die ik ooit geproefd heb zat …

Olei is olie uit Galicië, gemaakt van een nagenoeg uitgestorven olijfsoort die nu met zorg teruggebracht wordt. Ambachtelijk, kleinschalig en vol nostalgie naar een tijd waarin iedereen z’n eigen olie perste.

De lekkerste olijfolie die ik ooit geproefd heb zat in een zeer herkenbare fles: Coca-Cola, 1 liter. Gemaakt van zelf geraapte olijven diep in het binnenland van Caceres, Spanje. Dik als stroop en met de snijdende bitterheid die goede en verse olijfolie kenmerkt.

Het is bijna onmogelijk om olie van deze kwaliteit op de (Nederlandse) markt te vinden. Onlangs liep ik, weer in Spanje, een fles tegen het lijf die qua verhaal en smaak minstens zo bijzonder is.

Ook de fles is mooi, de prijs schappelijk (10 euro voor 250ml), dus een prima keus om cadeau te geven. Nog een voordeel: de kans dat je de naam vergeet is ook bijna uitgesloten.

Door: Jasper Visser

Geef je reactie

Reacties