+

Shop levensvreugde in Sukha aan de Haarlemmerstraat

Wie Sukha Amsterdam googelt vindt een lange lijst blogs over de leukste winkel (mening) in de leukste winkelstraat van Nederland (feit). Wie die blogs vervolgens leest ontdekt dat Sukha ‘levensvreugde’ betekent in het Sanskriet, dat de winkel vooral duurzame kleding …

Design - Sukha Amsterdam - de gulle eksterWie Sukha Amsterdam googelt vindt een lange lijst blogs over de leukste winkel (mening) in de leukste winkelstraat van Nederland (feit). Wie die blogs vervolgens leest ontdekt dat Sukha ‘levensvreugde’ betekent in het Sanskriet, dat de winkel vooral duurzame kleding en spulletjes verkoopt en dat er behalve bekende(re) merken ook unieke kleding, inrichting en design verkocht wordt.

Sukha is in eerste plaats een winkel voor dameskleding, zowel vintage als nieuw, maar altijd met zorg en aandacht voor mens en milieu. Leuk is het eigen label waarvan alle kleding in kleine oplage genaaid wordt door mevrouw Meenaksi, net buiten Delhi. Persoonlijker kan niet.

Daarnaast is Sukha een kleine Wunderkammer vol design, accessoires, kussens, prullaria, boeken en meer. Er staan oude meubels die oprichter Irene Mertens samen met haar gepensioneerde vader opknapt, waarop het gerecyclede servies van Jeanine Eek Keizer uitgestald staat. Nederlandse ontwerpers verkopen er hun creaties.

Wat je echter vooral bijblijft van Sukha zijn de gedichtjes. Op de muur, op tassen en op kaarten die je krijgt bij een aankoop staan vrolijke gedichtjes die je een glimlach bezorgen. Levensvreugde dus.

Door: Jasper Visser

Design - Sukha Amsterdam - de gulle eksterDesign - Sukha Amsterdam - de gulle ekster

 
2 reacties

Reacties

  1. Alexandr schrijft:

    Ik neem mezelf al madenan voor er een keer naar toe te gaan. Nog steeds niet van gekomen. Maar volgende weekga ik eindelijk op mijn verjaardag (26-4. Het lijkt me echt een te gek mooie winkel!