+

Superhelden

Wat doen superhelden als de wereld even niet gered hoeft te worden? Als we de televisie en films moeten geloven, staan ze altijd paraat. De Franse ontwerper Grégoire Guillemin prikt deze mythe door in een stijl die geïnspireerd is op …

Wat doen superhelden als de wereld even niet gered hoeft te worden? Als we de televisie en films moeten geloven, staan ze altijd paraat. De Franse ontwerper Grégoire Guillemin prikt deze mythe door in een stijl die geïnspireerd is op Roy Lichtenstein. Ook superhelden peuteren in hun neus, poetsen hun tanden en vullen hun bh met toiletpapier voor extra volume. Ze eten hamburgers en steken flink wat sigaretten op, wellicht in reactie op de stress waaraan ze dagelijks blootstaan. En ze staan in zijn wereld open voor verleiding – er wordt wat afgezoend, Batman doet het zelfs met Robin én met Catwoman.

De serie The Secret Life of Superheroes was in juni te zien in een galerij annex stripboekhandel in Parijs en trok daar veel bekijks. Vooral stripliefhebbers waren enthousiast. Inmiddels is een deel van de afbeeldingen ook te vinden op T-shirts. De beelden van superhelden die met elkaar de koffer in duiken horen daar niet bij en mijn favoriet – Nintendo’s Super Mario die pizza eet – helaas ook niet. Dat laatste beeld is hierboven daarom wel te vinden.

Door: Pepijn Reeser

Geef je reactie

Reacties