+The Remains of Time 4 uit het abonnement The Remains of Time van Mark Nettenbreijers

The Remains of Time in Arles

Het Zuid-Franse Arles is een echte fotostad. Ieder jaar wordt hier van juli tot september het grote fotofestival Rencontres d’Arles gehouden, dat dit jaar in het teken staat van zwart-wit fotografie. Hieraan is sinds 1996 het festival Voies Off gekoppeld, …

Het Zuid-Franse Arles is een echte fotostad. Ieder jaar wordt hier van juli tot september het grote fotofestival Rencontres d’Arles gehouden, dat dit jaar in het teken staat van zwart-wit fotografie. Hieraan is sinds 1996 het festival Voies Off gekoppeld, dat zich specifiek richt op jonge, talentvolle kunstenaars en alternatief werk. Het belangrijkste moment van dit evenement is de uitreiking van de jaarlijkse Prix Voies Off.

De Prix Voies Off is een internationale competitie waar iedere fotograaf aan mee kan doen. Dit jaar waren er 1534 kandidaten. Een jury van professionele fotografen koos hieruit 62 inzendingen die op het festival te zien zijn en meedingen naar de Prix Voies Off. Een van hen is ‘onze’ Mark Nettenbreijers. Hij stuurde de serie The Remains of Time in, die bij De gulle ekster als abonnement te vinden is.

Wij hopen natuurlijk dat Mark wint. In dat geval is hij niet de eerste Nederlander die deze prijs in de wacht sleept, Sanne Peper ging hem in 2011 voor. Nettenbreijers’ fotoserie past in ieder geval mooi bij het thema van dit jaar, ‘Komen en gaan – de onmogelijke reis’. Het zijn duistere foto’s waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. De fotoserie is van tot 6 juli te zien in Arles. Bij De gulle ekster zijn de foto’s overigens ook los te bestellen.

Door: Pepijn Reeser

Geef je reactie

Reacties