+

Uit eten in een bouwkeet

Vorige week schreven we over de foodtrucks die in de Verenigde Staten niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn en nu ook in Nederland steeds vaker voorkomen. Een bijzonder soort foodtruck vond ik onlangs in Utrecht. Ontwerper Jan …

Vorige week schreven we over de foodtrucks die in de Verenigde Staten niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn en nu ook in Nederland steeds vaker voorkomen. Een bijzonder soort foodtruck vond ik onlangs in Utrecht.

Ontwerper Jan Pieter Middelkoop maakte voor zijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten aldaar het mobiele restaurant De Krappe Hap. Het is een klein restaurantje met enkele stoelen en een balie, dit alles in een verrijdbare bouwkeet. Deze vorm is niet toevallig. Middelkoop stoort zich eraan dat in Nederland alles geregeld moet zijn en dat voor ieder initiatief een vergunning nodig is: ‘een stad moet leven en bewegen.’ De bouwkeet helpt om ongemerkt in de openbare ruimte te kunnen staan zonder argwaan te wekken. Het assortiment bestaat uit hamburgers en ander fastfood, je kunt er ook een kop koffie drinken.

De Krappe Hap is niet het eerste project van deze maker. Met het ontwerpcollectief Het Ochtendgloren maakte hij eerder bijvoorbeeld ‘cocktails uit de kast’, een kast van waaruit drankjes werden verkocht. Ben je benieuwd of De Krappe Hap binnenkort ook bij jou in de buurt te vinden is, kijk dan op de website of volg Het Ochtendgloren op facebook.

Door: Pepijn Reeser

1 reactie

Reacties