+

De gulle ekster bezoekt: We Like Art @ de Bijenkorf

De Bijenkorf op de Dam in Amsterdam staat deze weken in het teken van kunst. In de etalages en opstellingen wordt de heropening van het Rijksmuseum gevierd met papieren kragen en Delfts blauw. Er is veel oud aandoend design te …

De Bijenkorf op de Dam in Amsterdam staat deze weken in het teken van kunst. In de etalages en opstellingen wordt de heropening van het Rijksmuseum gevierd met papieren kragen en Delfts blauw. Er is veel oud aandoend design te vinden. Daarnaast presenteert het Nederlandse weblog We Like Art er momenteel 64 betaalbare kunstwerken in een unieke pop-upgalerie. De gulle ekster nam een kijkje.

Beeldende Kunst - Mirror van Ann Pettersson - De gulle eksterMirror van Ann Pettersson

We Like Art verzamelt en presenteert al jaren mooie, betaalbare kunst (tot maximaal 1.500 euro, maar vaak veel goedkoper). Bij de laatste Art Amsterdam had het weblog een eigen lounge met werk. We Like Art vormt een goed beginpunt voor de beginnende verzamelaar. In de Bijenkorf zijn hoogtepunten van de afgelopen jaren en nieuw werk te vinden, met veel fotografie en jonge kunstenaars.

Het is even zoeken naar de galerie tussen de vele bezoekers van de Bijenkorf, maar de speurtocht wordt beloond. Ook als je niets komt kopen is het de moeite waard een kijkje te nemen. Er is prachtig werk te zien zoals de Nurture Studies van fotografe Diana Scherer, portretten van Anouk Kruithof en het spannende Mirror van Ann Pettersson. De goedkoopste werken beginnen rond de 300 euro.

Je kunt alle werken ook via de webshop van de Bijenkorf kopen, maar dan mis je een deel van het plezier. Het is veel leuker om je tussen het winkelende publiek te verbazen over de kwaliteit van de geselecteerde werken. Dit brengt bovendien de leuke hebberigheid van ieder galeriebezoek met zich mee. Nog tot 5 mei, toegang gratis.

Door: Jasper Visser

Geef je reactie

Reacties