+

What About Leo

De basis van lekker eten is goede ingrediënten. Gelukkig wordt het steeds makkelijker om de supermarkt over te slaan en voor een eerlijke prijs direct van de producent te kopen. In Nederland gaat dat goed voor appels, brood, honing, maar …

De basis van lekker eten is goede ingrediënten. Gelukkig wordt het steeds makkelijker om de supermarkt over te slaan en voor een eerlijke prijs direct van de producent te kopen. In Nederland gaat dat goed voor appels, brood, honing, maar waar haal ik een goede olijfolie? Toch maar naar de supermarkt?

De startup What About Leo biedt een oplossing. Ze selecteren de beste regionale specialiteiten uit Europa, en kopen dan samen met leden direct bij de producent voor een redelijke prijs. In de praktijk betekent dit dat je voor de best denkbare kwaliteit ongeveer net zoveel betaalt als voor de massaproducten van de supermarkt om de hoek. Ieder product komt met het verhaal van de producent, zodat je precies weet wat je koopt, en van wie.

 

De focus van de producten ligt vooralsnog op Italië: pecorino, pesto, prosciutto en natuurlijk balsamicoazijn en olijfolie. Het aanbod behoort zonder uitzondering tot het beste dat in Italië te vinden is. Wat dacht je van een 25 jaar gerijpte balsamicoazijn, die terecht ‘zwart goud’ genoemd wordt? Of de olijfolie van Le Tre Colonne, die prijs na prijs in de wacht sleept. “Pas op,” werd me verteld tijdens het proeven, “de smaak is zo vol dat veel mensen moeten niezen of tranen in hun ogen krijgen.”

 

What About Leo werkt volgens het principe van ‘social buying’. Om de prijs laag te houden, bestel je in een keer met een groep mensen. Aanmelden kan via de website, waar je behalve het productaanbod ook recepten en uitnodigingen voor proeverijen vindt.

Door: Jasper Visser

Geef je reactie

Reacties