+

Wok op kooltjes

Over een paar weken gaan we met De gulle ekster en enthousiaste thuiskoks koken bij Bordewijk in Amsterdam. Heerlijk! De herfstworkshop luidt het najaar in waarin we lekker lang aan tafel zitten terwijl de regen tegen de ramen klettert. Pompoenen, …

Over een paar weken gaan we met De gulle ekster en enthousiaste thuiskoks koken bij Bordewijk in Amsterdam. Heerlijk! De herfstworkshop luidt het najaar in waarin we lekker lang aan tafel zitten terwijl de regen tegen de ramen klettert. Pompoenen, paddestoelen, volle rode wijn, ik verheug me er alweer op.

Voordat we naar binnen gaan kan het echter nog net: buiten eten op je balkon, in het park of op het strand. En na een zomer vol barbecues is een beetje variatie wel leuk. De mooie What a Wok biedt uitkomst. Het is een soort skottelbraai op kooltjes, dus met de romantiek van vuur en rook, maar ook met de eindeloze variatiemogelijkheden van een wok.

De What a Wok bestaat uit een metalen emmer met daarin een houder van klei voor kooltjes of hout. Daarop gaat de metalen wok die zo gloeiend heet kan worden. Ideaal voor Aziatische maaltijden of (als je de juiste pan hebt) een Spaanse paella. De What a Wok kost 99 euro en komt – heel verrassend – uit Oostenrijk.

Door: Jasper Visser
Foto’s: What a wok

Geef je reactie

Reacties